De flesta människor har störst kontakt med luftkonditionering i bilar då det numera är standard att alla bilar har en luftkonditionering installerad. Detta började rent från mitten av 90-talet att bli vanligt och nu under 2000-talet så finns det ingen bil som inte har en luftkonditionering.

Men det tog lång tid innan det blev vanligt då det redan 1939 fanns en biltillverkare som erbjöd detta som tillval för sina kunder men då systemet var så dyrt togs det bort som tillval redan 1941.

Men från 1953 började Chrysler erbjuda sina kunder en luftkonditionering i sina bilar och därefter följde ett par andra biltillverkare efter och det började bli en standard. Men detta var sällan vad vi idag menar med luftkonditionering då det inte gick att ställa in temperatur och var med andra ord inte en klimatkontroll utan enbart en möjlighet att ställa in värme eller kyla.

Men det fanns faktiskt redan 1954 bilar med klimatkontroll och även om det inte blev standard förrän under 2000-talet så fanns det bilar som redan under 50-talet hade den funktionen.